Skärmklipp 2016-06-29 15.36.26

NYHETER

2012

Anna Öster & Sara Sandanam

Ross Arkitektur & design - Sandanam & Öster

 

Som en naturlig fortsättning av att vara ledande med att erbjuda egen exklusiv design i livsbejakande tidlös miljö har Ross nu ytterligare utökat servicenivån när det gäller inredning av sina projekt.

 

Anna Öster och Sara Sandanam, två välkända inredare, som tillsammans driver företaget Sandanam & Öster går nu in i ett helt nytt samarbete med Ross. Duon som gemensamt har många års erfarenhet med att skapa fantastiska livsmiljöer kommer nu erbjuda sina tjänster till Ross kunder. Allt från enstaka inredningskonsultationer till totalt genomförda inredningar i såväl nybyggnationer som befintliga hem.

 

Kännetecknade för Anna och Saras arbete är att de alltid är mycket lyhörda och uppmärksamma på att sätta sig in i de önskemål, drömmar och den känsla som kunden vill uppnå. Eller som de själva uttrycker det; "Harmonin och trivseln är direkt kopplat till det inre hos personerna som skall bo där". Detta kombinerat med att stor vikt läggs på känsla och balans i slutresultatet ger mycket nöjda beställare.

 

Sandanam & Öster har senast arbetat med "Sofias Änglar" i Kanal 5 och "Äntligen hemma" i TV4. Dessutom finns bl.a Riksbyggen, Hemtex och en rad privata hem och publika miljöer med på deras långa referenslista. Ross ser fram mot att kunna erbjuda tjänsten fr.o.m februari 2013. Intresseanmälan.

I samarbete med SSRS, Sjöräddningssällskapet, designar Ross nu Ekerös nya sjöräddningsstation.

Uppdraget har givits till Ross efter noggranna förberedelser från SSRS där en partner sökts som skulle kunna förvalta den unika själ och historia Sjöräddningssällskapet har.

 

Vid senaste genomgång av hittills skapat material var beställarna helt mållösa och efter presentationen överlyckliga över sitt val av arkitekt. Arbetet fortsätter nu med att färdigställa skisserna. Avsikten är att i starten av 2013 presentera ett skarpt förslag till Ekerö kommun. 

 

SSRS är en ideell organinsation och som sådan beroende av bidrag från företag och privata. Ross har därför valt att sponsorera stora delar av projekteringen genom starkt reducerade arvoden. Allmänheten, företag och organisationer kommer så småningom även de att erbjudas att vara med. Intresserade kan dock redan nu anmäla sitt intresse via Ross här, så förmedlar vi den vidare till SSRS. Alla bidrag är välkomna, så var med och investera i framtidens moderna sjöräddning. De räddar liv, med garanti!

Villa Frihet, som är vårt senaste tillskott i Limited edition design, har fått en flygande start sedan presentationen i november. Två exemplar är redan under projektering och många förfrågningar  kommer in på just denna villa. Vi välkomnar även dig att kontakta oss.

Läs mer om: Villa Frihet och Limited edition

Ross första villaproject i Norge har nu presenterats för en mycket lycklig beställare.

Villan blir på hela 700 kvm och innehåller hela det register av unik design, funktionella lösningar och ledande byggteknik som gjort Ross så känd inom livsbejakande tidlös boendemiljö.

 

Projektet går nu vidare in i nästa fas där bygglovshandlingar och arbetshandlingar skall tas fram inför den efterlängtade byggstarten. Bildmaterial kommer inom kort presenteras under exklusiv design.

Som ett led i Ross ständiga förnyelse inför vi nu BIM.

Building Information Modeling är ett system som gör det möjligt för alla involverade konsulter i ett projekt att arbeta med samma modell parallellt. Detta ger en säkrare, snabbare och kostnadseffektivare process. Komplikationer och krockar mellan olika dicipliner undviks på ett tidigt stadie och höjer kvalitéen på slutprodukten. Ur systemet kan utöver 3D modell också 4D (modell +Tid) och 5D (modell+tid+kostnad) tas fram. Avsikten är att alla projekt kommer att projekteras med BIM men då det kräver att samtliga partner implementerar systemet så kommer en övergångsfas förväntas innan det fungerar helt som avsett.

Läs mer om BIM.

Ross kreativa ateljé presenterar nu en ny suterrängvilla i sin designlinje, Limited edition. Huset som har en boarea på ca 206 kvm innehåller alla de unika och genomtänkta detaljer som kännetecknar ett äkta Rosshus.

Låg energiförbrukning, miljövänliga materialval och ett hälsosamt inneklimat borgar för en livsbejakande tidlös boendemiljö för den aktiva familjen som önskar en maximal återbäring på investerat kapital.

Villan erbjuds i ett begränsat antal med krav på minst 10 km mellan varje projekt. Nyttja egen byggare eller få en offert från en av våra samarbetspartner. Läs mer

Efter två års noggranna förberedelser och analys av markanden i Norge har nu Ross på allvar börjat erbjuda sin exklusiva och unika design till landets innevånare. Tillsamman med den ledande entreprenören på den Norska privatmarknaden, Ansnes A/S, erbjuder Ross ett nytt och starkt alternativ till den som önskar ett kvalitéetsboende utöver det vanliga i Norge. Två projekt erbjuds under 2013.

 

Den första lyckliga beställaren har nu signerat en uppdragsbekräftelse på en 400 kvadratmeter exklusiv design. Projektet kommer att presenteras innan årets slut och ambitionen är att ta fram ett hus som kan vara med om titeln som Norges vackraste villa 2014!

 

Invigningen av Ross nya ateljé på Drottningholm onsdagen den 31 oktober blev en succé. Samarbetspartner, kunder och leverantörer bjöds på bubbel, mat och mingel från klockan 15 på dagen. Uppslutningen var över förväntan och drygt 150 personer var med och skapade en fantastisk stämning där även Pål Ross firades lite extra då det även var hans födelsedag.

 

Ross vill passa på att tacka alla som kom och ser fram mot att kunna erbjuda alla, och även de som inte kunde vara med denna gång, ett nytt tillfälle att samlas omkring vårt favoritämne, Arkitektur.

Beställarna av oktober månads exklusiv design presenterades för sitt projekt fredagen den 19 oktober. Efter presentationen kom följande kommentar:

 

"Hej Pål,

Thanks again for last Friday, we were blown away!!! It is truly amazing what you have created, your best creation so far from our perspective :-) so the next award for Sweden's most beautiful house 2013 is secured we feel!

Thanks again for the amazing design! We couldn't be happier with what you created!"

 

All the best,
Marc & Linda

Anna Haag och Emil Jönssons nya drömhem, Villa Olympia, har nu tagit ett steg närmre ett förverkligande.

Östersunds kommun konstaterade efter en kortare överlägningsperiod att husets finstämda balans mellan områdets strama detaljplan och kulturella historia klarats galant av Pål Ross.

 

Anna & Emil firade med glädje och champagne och ser nu fram mot att starta den fortsatta processen med att förverkliga sitt drömhus.

Ross lägger nu en ny Bank till sin uppdragsportfölj. Lokal på ca 250 kvm skall förnyas och designas med Ross karakteristiska formspråk och funktionella detaljer. 

Ross har nu fått förtroendet att projektera ombyggnationen av ny restaurang på Sveavägen i Stockholm. Även om Ross är mest kända för sin innovativa unika design av privata villor så finns också stark kompetens i att förnya och förädla offentliga lokaler och kontor.

 

Projektet skal stå klart under våren 2013.

Ross presenterade månadens projekt för de två lyckliga beställarna, Anna & Emil.

 

Deras fantastiska tomt har en detaljplan som ställer stora krav på husets utseende och beredningen av marken. Samtliga dessa faktorer har Pål Ross lyckats nyttja på ett sådan sätt att full harmoni har uppstått mellan beställarnas drömmar och visioner och de faktiska förutsättningar platsen ger.

 

Det lyckliga paret skall nu smälta alla intrycken för att sedan tillsammans med Ross ta projektet genom bygglovsansökan. Bilder från det vackra huset kommer presenteras efter beviljat bygglov.

Ross arkitektur & design har gått in som sponsor i den välgörenhetsgala som arrangeras av Lifestyle till förmån för barnhemmet.se. En komplett projektering av Villa Skärgård kommer att ropas ut under den auktion som hålls på galan och hela arvodet ges oavkortat vidare till barnhemmet.se Marknadsvärdet på projekteringen är 245.000 kr!

 

Barnhemmet.se drivs av Johnnie Krigström och Mathias Särnholm, kända från Room Service på kanal 5. 2006 byggde de i samband med en dokumentärfilm, Hello Africa, ett barnhem för 13 föräldralösa barn som tidigare bodde på gatan. Detta drivs nu vidare med hjälp av donationer och sponsring.

 

Ross har sedan tidigare 7 fadderbarn, en för varje anställd, och ger regelbundet bidrag till Röda Korset och Kronprinsessan Victorias fond som stöder och hjälper barn med extra behov.

 

Galan hålls den 8 juni kl 15.00 - 23.00 i Villa Pauli och vi uppmanar alla som har fått en inbjudan att komma och och lägga ett bud på de fina saker som ropas ut.

Ross arkitektur & design har sedan drygt två år arbetat fram ett exklusivt samarbete med den norska entreprenören Ansnes A/S och kan nu efter grundlig förberedelse erbjuda sin unika design i Norge.

 

Ansnes A/S

Ansnes A/S, med ägaren Ivar-Rune Ansnes vid rodret, är en av Norges mest välrenommerade och duktigaste entreprenörer inom sin nisch som villabyggare i den övre prisklassen. Företaget firar i år 25 års jubileum och har under hela sin karriär stått för en nyfikenhet, kunnighet och kvalité utöver det vanliga.

 

Ivar-Rune säger själv, "Vi skall alltid vara lite bättre", och denna filosofi genomsyrar hela verksamheten och ger ett mycket positivt slutresultat för kunden. Företaget har idag ca 125 anställda och har samtliga discipliner i huset för att klara Bygg, El, VVS, Markarbeten, Finsnickeri och mureriarbeten. Omsättningen låg 2011 på ca 250 miljoner Nkr, men förväntas stiga till ca 350 milj. inom två år.

 

Samarbetet Ross/Ansnes

Ansnes stora och långa erfarenhet från komplexa och utmanande projekt med krävande kunder som förväntar det bästa var en av de viktigaste orsakerna till att Ross erbjöd Ansnes ett samarbete.

 

- Det finns många utmaningar med att bygga ett avancerat och speciellt utformat hus. Kraven på precision är stor, och det görs ofta avancerade detaljer och krävande hantverksmässiga lösningar. Jag menar därför att Ansnes er den endaste entreprenören vi anser kan uppföra vår arkitektur i Norge. Ansnes Gruppen har erfarenhet från några av de mest invecklade projekt man har sett i Norge, vilket gör oss säkra på att våra hus kommer att byggas helt i linje med våra höga standardkrav, säger Pål Ross.

 

Ivar-Rune Ansnes var i början något avvaktande till erbjudandet men insåg efter besök i Sverige och samtal med Pål Ross att Ross arkitektur & design erbjuder något helt unikt som inte finns i Norge idag.

 

- Jag har inte sett något liknande i Norge. Med Ross Villor har vi funnit ett sällsynt och spännande koncept. Här finns höga krav och uppmärksamhet på detaljer när det gäller miljö, läge och byggteknik. Vi har lång erfarenhet av att bygga krävande byggnader och har kontroll över alla funktioner från design och iordningställande, till konstruktion av badrum och installation av avancerad teknik i hela hemmet. Och kan vi leda sådana avancerade projekt. Därför passar Ansnes och Ross perfekt tillsammans, säger Ivar Rune Ansnes.

 

Ansnes/Ross erbjuder från och med juni månad 2012 intresserade uppdragsgivare Ross villor i Norge.

För att ytterligare förnya och förstärka nivån på den intelligenta styrningen av Rosshusen inleds nu ett samarbete med Aloud och dess VD Dennis Lundell.

 

Aloud, som är ledande inom sitt område, kan hantera mycket avancerade lösningar

för våra uppdragsgivare när det gäller att få elektronik, belysning, media, larm, värme, ventilation och kommunikation att fungera tillsammans på ett snyggt, säkert och enkelt sätt.

 

Allt som beställaren kan tänkas önska inom smart styrning av sitt hus går att genomföra.

Första gemensamma projekt blir Villa Mattsson på Ekerö. Bilder från detta fantastiska projekt kommer under hösten 2012. Se husdesignen här.

Nu flyttar Ross arkitektur & design till sin nya ateljé på Drottningholm!

 

Efter tre månaders renoveringsarbete står nu det gamla vagnsstallet klart för inflyttning.

Från måndagen den 24 april välkomnar vi alla våra kunder och samarbetspartner till vår nya adress på Dragonvägen 1, 178 93 Drottningholm.

 

Varmt Välkomna!

Efter noggrant övervägande och en längre tids förberedelse har det kända och populära skidåkarparet Anna Haag och Emil Jönsson valt att anlita Ross arkitektur & design.

 

Pål Ross kommer personligen att svara för att uppfylla deras drömmar och visioner om sitt nya livsrum.

 

Mer information om projektet kommer löpande att presenteras under 2012.

Under vintern 2012 har förhandlingar pågått mellan intressenter i Turkiet och Ross arkitektur. Samtalen har nu resulterat i en beställning på 12 bostadsrättslägenheter i Side. Området ligger i det populära kustområdet mellan Antalya och Alanya.

 

Lägenheterna kommer att designas med Ross höga kvalité och välkända formspråk och kommer erbjudas först och främst beställare från Skandinavien som önskar ett alternativt exklusivt boende i landet.

 

Projektet är ett pilotprojekt med avsikt att leda till fler och större sammarbeten mellan beställaren och Ross. Under april kommer de första skisserna presenteras och byggnationen är planerad att starta under sommaren 2012. Information om var bostadsrätterna kommer att marknadsföras kommer att presenteras under April månad men intresseanmälningar kan göras redan nu till info@ross.se.

Ross välkomnar nu Joachim Aksar till vårt projekteringsteam. Joachim tillför en stark profil med internationell byggnadsingejörs examen som fundament till hans kunskap. Även språkligt finns en ny bredd där Ross nu kommer att kunna föra samtal på Turkiska, Franska och Mandarin.

 

Joachim förnyar Ross efter att Ylva Bengtsson valt att avslutat sin anställning hos oss för nya utmaningar inom mer komersiell arkitektur. Vi ser fram mot att våra uppdragsgivare får ta del av Joachims driv och kunskap.

Ross arkitektur & design kommer under 2012 starta med att låta arvodet och vinsten från försäljningen av första huset ur deras limited edition serie "Villa Skärgård" gå oavkortat till Kronprinsessan Victorias fond. Företaget vill på detta sätt öka sin insatts till behövande barn och ungdom i Sverige. Tidigare har insatser gjorts för Röda Korset och Läkare utan gränser. Sju fadderbarn finns också, ett för varje anställd.
- Ett enkelt och effektivt sätt som fler företag borde ta efter, menar Pål Ross, VD och arkitekt i bolaget. Om Kronprinsessan Victorias Fond
Kronprinsessan Victorias Fond startade som en insamling i Radiohjälpens regi 1997, för att stödja funktionshindrade och kroniskt sjuka barn och ungdomar i Sverige. I dag uppmärksammas insamlingen årligen i samband med nationaldagsfirandet i Sveriges Television den 6 juni samt 14 juli då Kronprinsessan firar sin födelsedag på Öland.

 

Länk till Victoriafonden

Ross arkitektur & design har under många år varit en tydlig profil för de boende i Äppelviken. För resten av Sverige är det mer deras prisbelönade arkitektur som tydligt står fram. Med utmärkelser som Sveriges vackraste villa 2009 och Jämtlands kulturminnespris 2010 är det ett starkt team som nu förbereder sig på flytt till Drottningholm.

 

Ross, som startade redan 1996, har fått plats i de gamla anrika lokalerna i Hertigarnas stall. Stallet ligger mitt emot Drottningholms slott på den natursköna Malmen och kommer nu bilda ramen för ateljéns fortsatta kreativa verksamhet. Inflyttning beräknas ske under april 2012.

- Nya och gamla kunder önskas varmt välkomna till de nyrenoverade lokalerna, hälsar VD Pål Ross.

Ross avsikt med att vara ledande med att erbjuda unik design i livsbejakande klimatsmarta miljöer tar ett nytt steg i sin målsättning att vara tillgänglig för en större skandinavisk publik.

 

Ett samarbete mellan Ross arkitektur & design och den Norska entreprenören Ansnes A/S har inletts med avsikt att erbjuda Norska beställare en trygg och säker process när de beställer en av Ross unika villor.

 

I sin strävan efter att erbjuda en större andel av den skandinaviska marknaden sin unika design har nu Ross arkitektur & design AB inlett ett samarbete med den välrenommerade Norska entreprenören Ansnes A/S.

Ansnes A/S drivs och ägs av Ivar Rune Ansnes som grundade sitt företag redan 1987. Han är byggmästare och har sedan starten byggt upp en solid och robust verksamhet som idag omfattar sex olika mästarfack inom Entreprenad, VVS, Murare, El, Snickarverkstad och Markarbete. Ansnes A/S kan idag hantera beställningar på totalentreprenad från hela regionen omkring Oslo.

 

Pål Ross, ägare och chefsdesigner hos Ross arkitektur & design, startade sin företagsresa 1996 och har sedan dess utmärkt sig ett flertal gånger med sitt unika och vackra formspråk. Senast 2009, då han en av hans skapelser, Villa Victor, uppmärksammades med utmärkelsen "Sveriges vackraste villa". Huset framröstades av svenska folket i konkurrens med över 700 andra villor.

 

Tillsammans vill nu dessa båda framgångsrika företag erbjuda norska beställare en kvalitetsprodukt utöver det vanliga med en design som passar den Norska landskapsbilden perfekt.

 

Under 2012 kommer endast två projekt erbjudas den Norska marknaden. Detta för att skapa en exklusivitet för de första beställarna i landet och att borga för en trygg och säker byggprocess.

 

- Vi ser med glädje och stolthet fram till att presentera Ross design i Norge, säger både Pål Ross och Ivar Rune Ansnes, två duktiga företagsledare, nu med ett gemensamt mål.

Arkiv

Senaste nyheter