Skärmklipp 2016-06-29 15.36.26

Årets Haningebyggnad 2013

Nollenergibyggnaden Villa Äntligen har blivit utsedd till Årets Haningebyggnad 2013 av en jury och  av Haninges kommuninvånare. Både arkitekt Pål Ross, ROSS arkitektur & design ab, och byggherre Magnus Gustavsson med familj var med vid prisutdelningen. Priset delades ut av Peter Olevik Dunder, juryns ordförare och stadbyggnadsnämndens ordförare, och Henrik Lundberg, stadsarkitekt på stadsbyggnadförvaltningen.

Juryns motivering löd:
"Ett annorlunda formspråk, vågat och nytänkande, där också färgvalet harmoniserar med byggnadens utförande. Byggnadens organiska planform passar in på platsen, nära orörd natur, och bidrar till en variation i områdets villastruktur. Villa Äntligen visar på en alternativ arkitektur, anpassad till platsens förutsättningar."

loading...

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter