Skärmklipp 2016-06-29 15.36.26
loading...

Ross lyfter internationell ridsport till nya höjder!

Ross har som första svenska arkitektkontor fått möjlighet att leverera ett hinder till Stockholm International Horse Show. Eventet som hålls i Globen den 28 november - 1 december är en av de största och mest uppmärksammade tävlingarna i Sverige med både nationella och internationella hästar och ryttare i världsklass.

Världens topp tio högst rankade hoppryttare kommer att tävla om vem som blir bäst i världen. För första gången någonsin avgörs nämligen världens mest presitgfyllda hopptävling, Rolex IJRC Top 10 Final, här i norra Europa!

Ett av de hinder som kommer att nyttjas för denna hästtävling har formgivits av Arkitekt Pål Ross. Designen har fått inspiration från ett av hans tidigare verk, Villa Skagern, och går att se på banan under flera av tävlingsdagarna. Patrik Thour från Gullmyrahinder är Ross samarbetspartner för att kunna förverkliga byggnationen av hindret. Nisseby snickeri utför själva byggnationen av huset i skala 1:10.

Ross kommer också att bidra med hederspriset till lördagens segrare i Grand Prix tävling "Reem FEI World Cup Dressage". Pål Ross kommer personligen överräcka priset vid cermonien som hålls ca 13.30 i Globen på dagen.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter