Skärmklipp 2016-06-29 15.36.26
LIMITED EDITION

Villa DJURGÅRDEN

BESKRIVNING

Hustyp: Limited Edition, 12 exemplar. Två plan + garage i suterräng. 
Nettoarea m2: 216 NTA
Nödvändig byggrätt m2: 125,8+15 (balkong)


Villa Djurgåerden förenar karakteristisk traditionell arkitektur med Ross unika förmåga att skapa harmoniska och samtidigt dynamiska livsmiljöer anpassade till naturen var de byggs.

Det för Ross kännetecknande ofyrkantiga formerna finner vi dels i uteplatsen som bildar tak till garaget och terrasserar byggnaden efter tomten, dels i interiörernas utformning av inneväggar, de gjutna trapporna och den övre våningens bjälklags öppning mot vardagsrummets dubbla takhöjd. De större ytornas dubbla takhöjds avsikt är att medverka med frihetskänslan inomhus, då våra vintrar får oss att tillbringa mycket av vår fritid inomhus.

> Forts...

FORTSATT BESKRIVNING

Här finns de för Ross produktioner kännetecknande  kvalitéer så som föräldraravdelning med eget badrum och klädkammare, två barnsovrum som delar på ett barnbadrum, tvättstuga på övervåningen då tvätten skapas och skall sorteras på detta plan (även mellanbjälklaget är gjutet, varvid inga vibrationer uppstår). Ett kök i lagom avskärmat förhållande till vardagsrum och matsal samt ett arbetsrum som fungerar som gästrum eller ett framtida tredje barnrum nyttjar det handikappanpassade badrummet i entréplanet. En gedigen eldstad tillför värme och trivsel. Därutöver är garaget och förråd kopplade till bostaden genom en vacker platsgjuten inomhustrappa. 

Materialvalen är eleganta, gedigna och över tid hållbara. Elbelysningen är programmerbar. 

Vattenburen golvvärme i samtliga plan. Ytterväggarna är platsgjutna och därefter planerade för att kombinera den överlägsna stomstabiliteten och låga energiförbrukning med träarkitekturens karakteristiska möjligheter. Luften i byggnaden kommer givetvis att förvärmas/filtreras/kylas med Rehacts patenterade värmeväxlare.

Live in a Work of Art ®