Skärmklipp 2016-06-29 15.36.26

ATTEFALLSHUS

GULLVIVA

Beskrivning:

Gullviva är en bygglovsfri Attefallskomplementbyggnad designad för att erbjuda en välfungerande, rymlig och vacker extra bostad. Uppbyggnaden med Isotimber gör den hälsosam, energieffektiv och hållbar. Avsikten med dess utformning är att möjliggöra placeringen av flera byggnader och på så sätt skapa välfungerande ungdomsbostadsområden. Tre av dess sidor är helt fönsterlösa för att underlätta placering i grupper eller nära tomtgränsen utan att grannen störs, då dennes godkännande krävs för att få placera byggnaden närmare än 4,5 meter från tomgränsen.

Måtten på Gullviva är anpassade för att kunna levereras helt färdiga i en lastbilstransport för att minimera kostnaderna, installations- och leveranstider.

En tydlig rumsindelning optimerar funktionsdugligheten. Vid entrén finns plats för ytterkläder. Trinettköket kommer från Storsjökök AB och är Ferrari pianolackat, med bänkkylskåp, ho och keramisk häll samt överskåp i samma färg.

Ett fabriksbyggt helkaklat badrum från Part AB med vägghängd toalett, handfat, spegel och glasduschdörr bidrar till upplevelsen av kvalité och funktion i toppklass.

Ett rymligt allrum med plats för teve, soffa, bord och bekväma stolar erbjuder plats för samvaro och ätande.

Miljön är ljus och trivsam tack vare panoramafönstret och fönsterdörren.

Bakom en skjutdörr finns ett sovrum med platsbyggt arbetsbord, sängbord och integrerad klädförvaring som erbjuder möjlighet till avskildhet. En 120 cm bred säng platsar i sovrumsavdelningen och gör denna modell till en överlägset välplanerad och bekväm studentbostad.

Belysningen består av vackert placerade dimringsbara ledspottar. Tillluften förvärms av en luftsolfångare från Heralex som är monterad på fasaden och integrerad i designen. Den högkvalitativa tak och väggpanelen levereras av Norrlands. Den högkvalitativa borstade naturpanelen levereras av AB Karl Hedin. Ytterpanelens silikatbehandling levereras av Sioo för att säkra en underhållsfri och ljus lyster åt byggnaden.
Grundläggningen är optimerad med markskruvar från Sluta gräv för att möjliggöra en snabb, kostnadseffektiv och säker grundläggning.

Den eleganta och genomtänkta designen står prisbelönade Ross arkitektur & design för.

Welcome to Live in a Work of Art ® by ROSS

CEO, Arkitekt SAR/MSA
Pål Ross

Bilder

Lämpar sig även utmärkt för större sammanhang där grupperingar och smarta gemensamma funktioner önskas, som t.ex semesterbyar, ungdomsboenden, asylboenden, fjällbyar etc.

Leverantörer till Attefallshusen
 

www.isotimber.se / Tillverkare & leverantör av Attefallshusen & kompletta badrum från www.partab.nu till konsument

www.heralex.se / Leverantör av Solarventi Luftsolfångare

www.abkarlhedin.se / Leverantör av borstad naturpanel

www.ross.se/ Arkitekt som designat Attefallshusen

www.norrlands.se / Leverantör av tak & väggpanel

www.sioo.se / Leverantör Impregnering-panel

www.slutagrav.se / Leverantör av markskruv

www.storsjokok.se  / Leverantör av kök

 

Se när Martin Timell bygger ett miljövänligt attefallshus designat av Ross!