Skärmklipp 2016-06-29 15.36.26

Frågeformulär - Badrum & kök

  • Några tankar om badrumsmöbler, under vask, högskåp, färg, lådor, skåp

Badrum

Det är trevligt att låta golvmaterialet i övriga huset även gå igenom badrummet. Stora klinkerplattor är snyggt, men det kan bli problematiskt med fallet till golvbrunn i vissa fall och det passar inte i små badrum. Se gärna på presentationen där vårt förslag till golvmaterial syns och kolla med våra leverantörer av klinker och kakel.

Större liggande vita kakelplattor blir stilrent och tidlöst. På skarpt rundade väggar kan man gå över till mindre kakel. Om man vill få lite färg i badrummet kan man välja att kakla nischer och dylikt i mosaik. Ibland kan man ha någon vägg putsad i exempelvis mindre gästtoalett eller större spabad, speciellt om väggen är väldigt rundad.

Vi föreslår olika tillverkare av kranar. Gessi av Sanova, Vola och Dornbracht ligger i en högre prisklass, HansGrohe i en mellan och Tappwell i en lägre. Alla har fina kranar, kolla gärna in deras hemsidor.

Utformningen kring tvättstället kan göras lite olika. Tvättstället kan vara heltäckande, det vill säga monterat ovan på en skiva och/eller ett bänkskåp eller helt självstående. Tvättstället kan vara undermonterat, det vill säga nersänkt under skivan. Eller kan man ha en tvättskål stående ovanpå skivan.
Stenskiva och bänkskåp kan användas var för sig eller tillsammans.
Om man vet om att man vill ha en spegel ovanför tvättstället kan man kakla in en spegel i kaklet, som är anpassad efter kaklets storlek. Om väggen tillåter det kan man fälla in spegeln i en nisch (ca 70 mm djup) och får en liten hyllkant under spegeln. I nischen kan man välja att fälla in belysning upptill, annars använder man vanlig utanpåliggande belysningsarmatur. Om man väljer att inte kakla in en spegel kan man fortfarande hänga en spegel utanpå kaklet, kanske med ram eller med spegelskåp.

Vi brukar föreskriva en vägghängd Duravit Starck 3 RIMLESS WC med inbyggt spolsystem Geberit duofresh som renar luften i toalettskålen med kolfilter. Spolcistern byggs ofta in i en kaklad låda med öppningsbart lock av trä. Detta lock blir som en hylla bakom toaletten. I vissa fall kan man bygga lådan bakom väggen hela väggen upp till taket och serva spolcistern genom spolplattan.

Intimdusch brukar vi skapa genom att hänga en smal handdusch bredvid WC:n.

Vi tycker det är trevligt när alla badrum i villan matchar varandra, men om ni önskar olika i varje och känner att informationen inte får plats i detta formulär är ni välkomna att komplettera med ett mail eller ett telefonsamtal.

Kök

Här finner ni köksleverantör som vi samarbetar med. Ni kommer ta med er köksunderlaget från oss till köksleverantören, som tillsammans med er kommer ta fram inredning och utrustning som passar köket och er.

Den vanligaste köksfläkten är den som går upp och ut igenom taket, med dagens teknik går det att välja en bänkköksfläkt där oset sugs ner och ut igenom väggen. Vissa upplever att effekten är sämre i en bänkfläkt, vissa säger att det är samma. Utseendet i köket blir i vilket fall mycket friare. Kolfilterfläkt hjälper till att ta bort lukten, men inte fukten i oset. Kan användas med eller utan utblås.